• Nyheter

HÅLLBARA SKYLTKONCEPT

rss

ACCUS DRIVER CIRKULÄR INNOVATION MED STÖD FRÅN VINNOVA

Omfattande stöd till Accus för utvecklande av framtidens hållbara och cirkulära skyltar

Malmöbaserade skyltföretaget Accus har blivit beviljat ett omfattande finansiellt stöd från Vinnova för ett tvåårigt utvecklingsprojekt. Genom innovativ produktdesign och nya affärsmodeller går Accus mot en cirkulär ekonomi.

- Framtiden kräver helt nya lösningar. Vi vill designa bort avfall och erbjuda nya attraktiva skyltar som är hållbara på riktigt. Idag lever vi i en linjär ekonomi, som ständigt kräver nya naturresurser samtidigt som enorma mängder material tappar i värde genom att bli avfall. Vi har påbörjat vår resa mot en cirkulär ekonomi och ser med stor förväntan fram emot två år av kreativitet, innovation och nya spännande samarbeten, säger Accus vd André Zandelin. 

Projektet kommer att dokumenteras akademiskt av Lunds universitet som även kommer att tillföra värdefull kompetens. I projektkonstellationen ingår även Fojab arkitekter som kommer verka för cirkulära skyltar till nybyggnationer samt GIAB som kommer att bidra med erfarenhet kring system för recirkulering. Till projektet har även knutits nationell och internationell expertis inom cirkulär ekonomi och ett antal större fastighetsägare har tackat ja till att medverka.

- Vi vill bort från engångsprodukter och erbjuda smarta produkter som går att uppdatera och använda igen och igen, säger ekodesigner Liv Andersson.

Kortfakta om projektet och Accus:

Accus utförde under hösten 2016 och våren 2017 ett förprojekt som ligger till grund för utvecklingsprojektet som nu har beviljats stöd på 3 250 000 kr från Vinnova.

Läs mer på Vinnovas webbplats:

https://www.vinnova.se/p/framtidens-skyltar-visar-vagen--del-2/
Accus erbjuder skyltar för utomhus- och inomhusmiljö och arbetar med kunder såsom: Vasakronan, Wihlborgs, MKB, NCC, Skanska, SVT, Vapiano och Malmö Högskola.

Läs mer om Accus på vår webbsida: www.accus.se

Kontaktpersoner:

André Zandelin - vd, Accus andre@accus.se
Liv Andersson – ekodesigner, Accus liv@accus.se
Helena Nilsson – projektledare, Hållbar utveckling Skåne helena.nilsson@hutskane.se

HÖGUPPLÖSTA PROJEKTBILDER:

Ladda ner här: Projektkollage
Ladda ner här: André Zandelin, VD
Ladda ner här: Liv Andersson, Ekodesigner

HÖGUPPLÖSTA SKYLTFOTON:

Ladda ner här: Elinegård
Ladda ner här: Skanska
Ladda ner här: Vapiano
Ladda ner här: Möllans ost
Ladda ner här: Triangeln